Merivirta 9 D

02320, Kivenlahti, Espoo
3h+k
226 000 € (3 138,89 € / m²)
72 m²
Kohteen tyyppi
Kerrostalo
Rakennusvuosi
1975
Seuraava näyttö
Ei tiedossa
Yhtiövastike
455,04 € / kk
Tontti
Oma
Tätä asuntoa myy Teemu Ruotsalainen, Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV
RE/MAX Loiste | Kiinteistönvälitys Loiste Oy LKV
Asuntoesittely
Upea kolmio myynnissä Espoon Kivenlahdessa! Tervetuloa tutustumaan tähän kauniiseen ja täysin remontoituun kolmioon, joka sijaitsee rauhallisessa ja merellisessä Kivenlahdessa. Tämä koti on osa taloyhtiötä, jossa on juuri valmistunut LVIS-saneeraus perinteisellä menetelmällä. Saneerauksen yhteydessä lämmitysmuoto vaihdettiin kaukolämmöstä poistoilmalämpöpumppuun (PILP), ja taloon asennettiin aurinkopaneelit ja -keräimet. Tämän hetken kustannusarvion mukaan myytävälle huoneistolle olisi tulossa vajaan 94.000 euron lainaosuus, mutta taloyhtiö myy kaksi lisärakennettua huoneistoa, joiden myyntituotoilla lainaosuutta tullaan pienentämään. Lainaosuuden voi maksaa kerralla pois tai lyhentää erillisellä pääomavastikkeella. Tämä ihastuttava kolmio on kuin uusi! Huoneisto on saneerauksen yhteydessä täysin remontoitu, ja se tarjoaa modernia asumismukavuutta upeilla yksityiskohdilla. Keittiö on todellinen katseenvangitsija: valkoiset kaapistot, marmorikuvioinen välitila ja tasot, sekä kultaiset vetimet ja hana luovat tyylikkään ja ylellisen kokonaisuuden. Keittiössä on runsaasti säilytystilaa, ja ruokailutilaan suuntautuva niemeke tarjoaa lisää työskentelytilaa ja toimii mainiosti myös tarjoilupisteenä. Ruokailutilaan mahtuu reilunkokoinen ruokapöytä, joten tässä kodissa voi nauttia yhteisistä ateriahetkistä perheen ja ystävien kanssa. Olohuone on avara ja tarjoaa monia sisustusmahdollisuuksia. Olohuoneesta on käynti asunnon toiselle lasitetulle parvekkeelle, jossa voi nauttia ulkoilmasta. Asunnossa on toinenkin lasitettu parveke, joka sijaitsee päämakuuhuoneen yhteydessä ja on koko huoneiston levyinen. Molemmissa makuuhuoneissa on runsaasti kaappitilaa, ja päämakuuhuone on mukavan tilava. Kylpyhuone on todellinen tilaihme ja suunniteltu toimivaksi kokonaisuudeksi. Pyykinpesukone mahtuu kätevästi tason alle, ja kaappitilaa on runsaasti. Materiaalivalinnat kylpyhuoneessa noudattavat asunnon tyylikästä linjaa. Tähän kotiin muutat ilman remonttihuolia! Sijainti on myös unelma. Merenranta ja upeat ulkoilumahdollisuudet ovat vain muutaman askeleen päässä. Julkinen liikenne toimii erinomaisesti, ja metroasemalle on vain 5 minuutin kävelymatka. Läheltä löytyvät myös kaupat, kahvilat, ravintolat, päiväkodit ja koulut. Tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan tähän ihanaan kotiin, joka tarjoaa huoletonta asumista upealla sijainnilla!
Perustiedot
Sijainti
Merivirta 9 D, 02320, Kivenlahti, Espoo
Omistusmuoto
Omistusasunto
Huoneluku
3
Asuinpinta-ala
72 m²
Muu pinta-ala
0 m²
Kokonaispinta-ala
72 m²
Pinta-alan peruste
Isännöitsijäntodistuksen mukainen, Yhtiöjärjestyksen mukainen, (Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu)
Kohteen tyyppi
Kerrostalo
Kerros
2 / 5
Rakennusvuosi
1975
Käyttöönottovuosi
1975
Kohde myydään vuokrattuna
Ei
Vapautuminen
Heti
Hinta ja kustannukset
Velaton hinta
226 000 €
Myyntihinta
223 804,17 €
Velkaosuus
2 195,83 €
Yhtiövastike
Hoitovastike 360 € / kk (5 € / m²), Rahoitusvastike 95,04 € / kk (1,32 € / m²), Yhtiövastike yhteensä 455,04 € / kk
Neliöhinta
3 138,89 € / m²
Lisätietoja maksusta
Autopaikkavuokra 22,50 €/kk, autopaikka kylmä 10 €/kk. Erillistä vesimaksua ei tällä hetkellä peritä, mutta yhtiöjärjestyksen muutoksen myötä vesimaksua voidaan periä. Kts. päivitettävä yhtiöjärjestys 5§. Osakkaille toimitetun tiedotteen mukaan huoneistokohtainen lainaosuus linjasaneerauksesta tulee olemaan arviolta 93 644,17 € (1 300,613 €/m2). Linjasaneerauksen yhteydessä yhtiön kolme asuntoa tullaan myymään ja niistä saatava tuotto käytetään linjasaneerauksen kustannuksiin, joten velkaosuus voi vielä pienentyä annetusta arviosta. Velkaosuus tarkentuu loppuvuodesta/vuoden 2025 alussa. Taloyhtiön hallitukselle on annettu valtuutus periä (tai olla perimättä) ylimääräistä vastiketta yhtiön taloudellisen aseman tai maksuvalmiuden sitä vaatiessa
Kotivakuutus
Tilat ja materiaalit
Keittiön lattiat
Laminaatti
Keittiön seinät
Maali
Keittiön varusteet
Jääkaappipakastin, liesituuletin ja erillisuuni
Liesi
Induktio
Kylpyhuoneen seinät
Kaakeli
Kylpyhuoneen lattiat
Laatta
Kylpyhuoneen varusteet
WC-istuin, suihku, suihkuseinä, pesukoneliitäntä, peilikaappi, pesuallas, allaskaappi, bidee-suihku ja Pyyhekuivain
Makuuhuoneiden lukumäärä
2
Makuuhuoneiden seinät
Maali
Makuuhuoneiden lattiat
Laminaatti
Olohuoneen seinät
Maali
Olohuoneen lattiat
Laminaatti
Sauna
Ei
Lisätiedot
Asunnon kunto
Hyvä
Parveke
Lasitettu parveke
Hissi
Kyllä
Kohteessa on kaapeli-TV liittymä
On
Taloyhtiö ja kiinteistö
Taloyhtiön nimi
Asunto-osakeyhtiö Merenvirta
Isännöitsijätoimisto
REIM Espoo
Isännöitsijän nimi
Kari Lukkari
Isännöitsijän sähköposti
[email protected]
Isännöitsijän puhelin
09 809 1121
Tuotot
11923
Taloyhtiön lisätiedot
Taloyhtiössä on 4 kpl varastoa (184 m2). LVI- ja ikkunasaneeraus, 40 125,20 €, lainan päättymisaika 30.06.2026 A-portaan vesivahinko, 22 005,31 €, lainan päättymisaika 31.05.2030 Hoitolaina, 128 812,67 €, lainan päättymisaika 31.12.2033. Ylimääräinen yhtiökokous 17.4.2023 päätti linjasaneerauksen käynnistämisestä. Toteutus 1.8.2023 ja sen arvioitu päättymisajankohta 9/2024. Hallitukselle myönnettiin valtuutus ottaa 4,8 miljoonan euron remonttilimiitti remontin rahoittamiseksi ja se muutetaan remontin valmistuttua pääomalainaksi. Toteussuunnittelun ja urakkakilpailutuksen rahoittamiseen otettu luottolimiitti yhdistetään uuteen lainaan. Osakkailla mahdollisuus maksaa hankeosuutensa pois remontin valmistuttua. Yhtiökokous 3.6.2024: Päätettiin yksimielisesti hyväksyä hallituksen esitys linjasaneerauksen lisärahoituksesta siten, että aikaisempaa yhtiökokouksen päätöstä enintään 4.800.000 euron rahoituslaitoslainalla tai tililimiitillä nostetaan enintään 5.300.000 euroon. Päätettiin yksimielisesti myydä yhtiökokouksen 17.4.2023 päätöksellä taloyhtiölle linjasaneeraushankkeen yhteydessä rakennetut kolme uutta asuinhuoneistoa, myynti tapahtuu suunnatulla maksullisella osakeannilla (uusmerkinnällä) ja yhtiöjärjestystä (3 ja 4 §) vastaavasti muuttamalla. Päätettiin muuttaa yhtiöjärjestys kokonaisuudessaan voimassa olevan asunto-osakeyhtiölain mukaiseksi ja tehdä yhtiöjärjestykseen eräitä muita päivityksiä kokouskutsun liitteenä olleen hallituksen ehdotuksen mukaisesti. Yhtiöjärjestykseen lisätään myös vesivastikemääräys, määräys, joka mahdollistaa yhtiökokouksen pitämisen kokonaan etäyhteyden välityksellä sekä määräys osakkeenomistajan ilmalämpöpumppuja koskevasta kunnossapitovastuusta. Päätettiin hallituksen esityksen mukaisesti perustaa taloyhtiölle energiayhteisö ja jakaa tuotetun energian hoitovastikkeen perusteena olevien lattiapinta-alojen mukaan.
Tontin pinta-ala
2 159,5 m²
Tontin omistus
Oma
Rakennusmateriaali
Teräsbetoni
Lämmitysjärjestelmä
Kaukolämpö
Ilmanvaihto
Koneellinen poisto
Kattotyyppi
Tasakatto
Katemateriaali
Huopa
Lisätietoja kiinteistönhoidosta
Huoltoyhtiö
Kiinteistönhoidon lisätiedot
Aallokko Kiinteistöpalvelut
Taloyhtiössä on
Urheiluvälinevarasto, väestönsuoja, jäähdytetty kellari, kellarikomero, mankeli, pesutupa ja askarteluhuone
Lunastusoikeus yhtiöllä
Ei
Lunastusoikeus osakkaille
Ei
Kohteesta on energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Taloyhtiöön kuuluu
Kiinteistöillä 49-34-29-5 (Asunto-osakeyhtiö Merenvirta), 49-34-29-6 (Asunto Oy Merenkäynti), 49-34-29-7 (Asunto Oy Merensini) sekä 49-34-29-8 (Kiinteistö Oy Merenselkä) on pysyvä kulku- ja läpikulkuoikeus toistensa tonttien kautta. Taloyhtiön tontin kautta on johdettu kiinteistöjen 49-34-29-6 ja 49-34-29-7 kaukolämpöjohto. Kiinteistöllä 49-34-29-6 on pysyvä oikeus rakentaa niin, että taloyhtiöiden tontin välisellä rajalla olevilla rakennuksilla on yhteinen seinä. Kiinteistöllä 49-34-29-6 on lisäksi oikeus käyttää taloyhtiön tontilla olevan rakennuksen seinän perusanturaa rajalla olevan seinän perusanturan tukemiseen. Uusi yhtiöjärjestys 19§: Osakkeenomistaja vastaa hallitsemansa huoneiston ilmalämpöpumpun ja siihen liittyvien asennusten kunnossapidosta kokonaisuudessaan. Osakkeenomistaja vastaa siten mm. ilmalämpöpumpun sisä- ja ulkoyksikön sekä niihin liittyvien johtojen, putkistojen ja näiden vaatimien läpivientien kunnossapidosta. Kts. päivitettävästä yhtiöjärjestyksestä tarkemmin, mitä kunnossapidolla tarkoitetaan.
Taloyhtiön autopaikat
43 autopaikkaa. Kiinteistö Oy Kivenlahden Pysäköintitalossa (Merivirta 3 B) sijaitsevat autopaikat varataan isännöitsijätoimistosta ja jaetaan jonotuslistan mukaisessa järjestyksessä. Vapaita lämmitystolpallisia paikkoja 1 kpl ja ilman sähköä olevia paikkoja useita (tilanne 3.7.2024).
Taloyhtiöllä sauna
Kyllä
Kaavatilanne
Asemakaava
Lisätiedot kaavoituksesta
Espoon kaupunki, kaavoitus. https://kartat.espoo.fi/ Lähelle suunnitteilla Kivenlahden metrokeskus II. Yksityiset maanomistajat suunnittelevat alueelle neljä–kahdeksankerroksisia asuinkerrostaloja, 22–kerroksista asuintornitaloa ja kivijalkaliiketilaa vanhan liikekeskuksen tilalle. Asemakaavan arvioitu hyväksymiskäsittely on arviolta vuonna 2024. Kts. lisätietoja: https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/kivenlahden-metrokeskus-ii
Asbestikartoitus
Ei
Taloyhtiön kiinnitykset
6 371 137,59 €
Taloyhtiön kiinnitysten päivämäärä
Isännöitsijäntodistuksen päivämäärän mukainen
Tehdyt remontit
2023-2024 Linjasaneeraus, Kaukolämpökeskuksen uusiminen linjasaneerauksen yhteydessä, IV-kanavien puhdistus-, mittaus- ja säätötyöt linjasaneerauksen jälkeen, Vesikaton korjaus, PILP, sekä aurinkopaneelit ja -keräimet, Sähkö-ja tietoteknisten järjestelmien saneeraus linjasaneerauksen yhteydessä, Pesutuvan saneeraus linjasaneerauksen yhteydessä, Saunaosastojen saneeraus (1. ja 2. saunat) linjasaneerauksen yhteydessä, Lisärakentaminen (kahden saunaosaston, takkatuvan sekä kattoterassin muuttaminen asunnoiksi), Alueputkien uusiminen linjasaneerauksen yhteydessä. 2022 Linjasaneerauksen toteutussuunnittelun jatkaminen ja energiataloutta parantavien toimenpiteiden suunnittelu sekä mahdollisesti ARA:n energia-avustuksen hakeminen, Vesikattojen kuntotutkimus, C-portaan asunnossa tapahtuneen käyttövesipatterin vuodosta aiheutuneiden seurannaisvahinkojen korjaustyöt asunnoissa 2021 Linjasaneerauksen toteutussuunnittelun aloittaminen, Ylimmän kerroksen parvekkeiden betonirakenteiden paikkauskorjaukset, D-alikulkutunnelin seinän tiiliverhouksen korjaukset, Talopesulan pesukoneen uusiminen, Jätehuoneessa sattuneen vesijohdon vuodon korjaus, Parvekkeiden ulosheittäjien lisääminen kadun puolelle puuttuvilta osin 2020 Elementtisaumojen uusiminen ja hajonneiden julkisivutiilien uusiminen, Linjasaneerauksen hankesuunnittelu, A-portaan kylmäkellarin käytön lopettaminen ja BCD-portaiden kylmäkellarin komeroiden puolittaminen, A-portaan kellarin palovahinkojen korjaukset, VSS-tilojen korjaustyöt 2019 Vuotavien yläkerrosten parvekkeiden lasikatteiden tarvittavat korjaustyöt, Metallisten parveke- ja pihakaiteiden kunnostus- ja maalaustyöt, A-rakennuksen "siilon" edessä olevien metalliosien huoltomaalaustyöt, A-rakennuksen metalliosien yläpuolisten puuosien huoltomaalaustyöt, Putkistojen seurantakuntotutkimus, iinteistön kuntoarvion ja PTS:n laatiminen 2018 Kolmen huoneiston kylpyhuoneiden kosteusvauriokorjaukset, Parvekelasitusten huoltotyöt, Käyttövesiverkoston alkuperäisten linjasulku- ja säätöventtiilien uusimistyöt, Kuivaushuoneiden puhaltimien vuotavien kupariputkien uusimistyöt, Vesikalusteiden kuntokartoitus sekä akuutit korjaustyöt 2017 Kellarin ja pesutuvan valaistuksen parantaminen, Käyttöveden pumppu uusittu, Kylpyhuoneiden kuntokartoitus suoritettu 11 huoneistossa, Porareikämittaukset suoritettu 8 kylpyhuoneessa 2016 Lvi-kalustetarkastuksessa havaittujen vikojen korjaustyöt, Sisäpihan parvekeovien ja saunojen ovien kynnysten vesitiiveyskorjaus, LVV-putkistojen kuntotutkimus, Liiketilan (Kotipizza) ikkunan yläpuolisten osien tarvittavat korjaustyöt (eristys), Luhtikäytävän liiketilan puoleisen katon räystäälle asennettu kouru ja syöksyt, 5. kerroksen parvekkeiden levysaumojen tiivistämistyöt 2015 Luhtikäytävien lasitustyöt, Luhtikäytävien huoneistojen ulko-ovien uusimistyöt, Julkisivujen ja sokkeleiden pesutyöt, Julkisivujen betonikorjaukset, Kellariportaan katoksen rakentaminen (luhtikäytävä takapiha), A-portaan liiketilan puoleisen päädyn katoksen huovan uusiminen, Alapohjan teräksiset tuuletusputket (3 kpl) uusittu "kongissa", Sadevesiviemärin korjaus/muutostyöt kellarissa, A-portaan laajan vesivahingon korjaustyöt (A 23 ap-koneen tulppaamaton putki ja veden valuminen luhtikäytäviltä huoneistoihin) 2014 Yläkerrosten parvekekatosten tiivistystyöt, Liiketilan tuulikaappien kiertoilmakoneiden uusiminen, Kattojen tarvittavat korjaustyöt sisältäen mm. kattokaivojen uusiminen/kunnostaminen, välikaton tuuletuksen parantaminen sekä liiketilan katon valokupualueen korjaustyöt 2012 Takkahuoneen kunnostus, Invaluiskien asennus, Katon kuntoarvio, Ajastimien asennus kuivaushuoneiden puhaltimiin 2011 Lämmitysverkoston säätö ja korjaus, Poistokoneiden uusiminen ja kanavien säädöt sekä nuohous, Ikkunoiden, parvekeseinämien ja luhtikäytävien asuntojen ovien vaihto, Lukituksen uusiminen, Kylmiöiden huoltokorjaus, Saunan lauteet 2010 PTS 15 v, ATK-ohjainyksikkö lämmönjakohuoneeseen 2009 Katon huoltokorjaus, Pihasaneeraus 2008 A 22 terassikatteen rakentaminen 2007 TV-verkon kunnostus, Liittyminen Welhoon, Kattoikkunoiden uusinta ja huoltokorjaus 2006 IV-kanaviston nuohous ja moottoreiden huolto, Salaojan uusiminen A-talon takana 2002 Julkisivun peruskorjaus 1998 Kylpyhuoneiden vesieristeiden korjauksia' 1997 5. krs:n lounaan puoleisten parvekkeiden puuseinien korjaus 1996 Saunaosastot saneerattu 1995 Talon maalaus saatettu loppuun, Viidennen kerroksen parvekekatteiden lasitus, Vesikatto uusittu 1994 Lämmitysjärjestelmään uusittu termostaattiset patteriventtiilit, Lämmitysjärjestelmän tasapainotus 1989 Elementtisaumojen uusiminen
Tulevat remontit
2024-2025 Hissien kuntotutkimus 2024-2025 Porrashuoneiden kunnostus linjasaneerauksen jälkeen 2024-2025 Osallistuminen Kivenlahden Pysäköintitalon peruskorjauksen kustannuksiin 2027 Pihan kunnostustarpeen selvitys