Pispansaarenkatu 64

30420, Pispanmäki, Forssa
3h, k, rt, et, wc, khh/apuk., tk, psh/sauna, 2x vh, varasto, työtila, autotalli ja veranta.
89 000 €
104 m²
Kohteen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1963
Seuraava näyttö
Ei tiedossa
Tontti
Oma
Tätä asuntoa myy Forssan Kiinteistökauppiaat Oy
Asuntoesittely
Viehättävästi ja lämminhenkisesti omaa aikaansa edustava omakotitalo Forssan Pispanmäessä kaipailee uutta huomista – kotoisia ääniä, iloista vilskettä ja vipinää. Alun alkaen 1963 rakennettu ja 80-luvulla jatko-osan saanut talo tarjoaa hyvät puitteet viihtyisään ja toimivaan asumiseen yksikerroksisen pohjaratkaisunsa ansiosta. Kodin sydän on tilava ja valoisa olohuone. Keittiön vieressä on erillinen ruokailutila, josta on käynti lasitetulle ja katetulle verannalle. Helppoutta arkeen tuo erillinen apukeittiö/kodinhoitohuone kokonaisuus. Makuuhuoneet ovat talon toisella seinustalla ja saunaosasto sekä varastot ja autotalli toisella. Pikkuväen nukkuessa voi vanhemmat rauhassa siis saunoa ja viettää yhteistä iltaa. Talon järkevä sijainti 2001 m²:n tontilla aikaansaa sen, että takapihalla on nurmikentällä kokoa ja on tilaa niin aktiviteeteille kuin puutarhallekin – hyvä näin, nimittäin etupihan pieni pihatie on nopsaan talvella kolattu. Hyvät liikenneyhteydet ja mm. koulun ja kauppojen sijainti antavat sujuvuutta arkeen. Tämä talo rakennettiin aikoinaan omalle perheelle ja nyt on tullut aika luovuttaa avaimet uusille omistajille. Olet tervetullut tutustumaan, onko tässä sinun ja perheesi uusi koti.
Perustiedot
Sijainti
Pispansaarenkatu 64, 30420, Pispanmäki, Forssa
Huoneluku
3
Asuinpinta-ala
104 m²
Kokonaispinta-ala
149 m²
Pinta-alan peruste
Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu
Lisätiedot pinta-alasta
Rakennuspiirustuksen mukaan alkuperäinen osa taloa, v.1963 rakennettu: kerrosala 129 m² ja huoneistoala 91 m². Nykyinen kokonaisuus laajennuksen jälkeen: kerrosala 149 m² ja huoneistoala 104 m². Ei tarkistusmitattu. Pinta-alat saattavat tämän ikäisissä kohteissa (rekisteröity ennen 1.1.1992) poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi.
Kohteen tyyppi
Omakotitalo
Kerros
1
Rakennusvuosi
1963
Lisätietoja rakennusvuodesta
Loppukatselmuspöytäkirjojen mukaan talon alkuperäisen osan loppukatselmus on pidetty 14.2.1963 ja laajennusosan 22.1.1987.
Kohde myydään vuokrattuna
Ei
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan.
Hinta ja kustannukset
Myyntihinta
89 000 €
Kiinteistövero (€/vuosi)
128,96 €
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Neliöhinta
855,77 € / m²
Lisätietoja maksusta
Oma sähkösopimus. Nykyisellä käytöllä sähkönkulutus ollut n. 4000 kwh/vuosi. Öljynkulutus n. 1500 litraa vuosi. Vesi- ja jätevesimaksut määräytyvät oman kulutuksen ja kunnan taksan mukaisesti. Jätehuollon perusmaksu 31 €/ vuosi 2023. Lisäksi oma jätehuoltosopimus jätehuoltofirman kanssa. Esitetyt kulutus- ja kustannusmäärät perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla pienempiä tai suurempia riippuen asukasmäärästä, asumis- ja käyttötottumuksista sekä valituista palveluntarjoajista.
Kotivakuutus
Tilat ja materiaalit
Keittiön kuvaus
Vaaleansävyiset keittiön kaapistot on uusittu jossain kohtaa vuosien varrella 60 -luvulta hieman nykyaikaisempiin, samoin kodinkoneet. Tiskialtaan puolella on kaappien välitila laatoitettu veikeästi kaksisävyisellä pysty-/vaakalaatoituksella. Kodinkoneina: sähköliesi, astianpesukone, jääkaappipakastin ja liesituuletin koneellisella poistolla. Apukeittiön puolella lisäksi erillinen pieni pakastinkaappi. I -mallisen keittiön jatkeena on erillinen ruokailutila. Pintamateriaaleina keittiössä: lattiassa korkkia, seinissä maalattu lasikuitutapetti ja katto puupaneelia.
Kylpyhuone
Saunan yhteydessä on erillinen lasiovellinen suihkutila/psh. Pintamateriaaleina: lattia laatoitettu, seinät kaakelia ja katossa puupaneelia. Saunaosaston oven vieressä on näppärästi uloskäynti takapihan puolelle. Pesuhuone ja sauna on rakennettu laajennuksen yhteydessä alkuperäisen talon autotallitilaan.
WC Lukumäärä
1
Erillinen WC
Wc sijaitsee makuuhuoneiden ja olohuoneen välittömässä läheisyydessä. Varusteina: käsienpesuallas allaskaapilla ja käsisuihkulla, peilikaappi ja wc-istuin, lämmitykseen sähköpatteri ja ilmanvaihtoon ns. kanavatuuletin.
WC:n lattiat
Muovimatto
WC:n seinät
Maali ja Muovitapetti
Makuuhuoneet
Molemmat makuuhuoneet sijaitsevat talon vasemmassa päädyssä ja molempien yhteydessä on pienet vaatehuoneet. Makuuhuone 1 (takapihanpuoleinen) pintamateriaalit: lattiassa muovimatto, seinät maalattu/levytetty ja katossa haltex -levyä. Huoneessa myös 2 -ovinen vaatekaappi. Makuuhuone 2 pintamateriaalit: puulattia, seinissä puunsyiden näköistä, keltaiseksi maalattua sisustuslevyä ja katossa haltex -levyä.
Makuuhuoneiden lukumäärä
2
Olohuone
Reippaankokoisen olohuoneen ikkunoista on näkymät takapihan puolelle. Olohuoneen jatkeena on vielä erillinen ruokailutila, mistä on käynti lasitetulle ja katetulle verannalle ja siitä edelleen takapihalle. Pintamateriaaleina: lattiassa muovimatto, seinät tapetoitu/tiiltä, katossa puupanelointi.
Kodinhoitohuoneen varusteet
Pesukoneliitäntä, pöytätaso ja pesuallas
Kodinhoitohuoneen seinät
Maali ja puolipaneeli
Kodinhoitohuoneen lattiat
Muovimatto
Kodinhoitohuone
Keittiöstä on suoraan käynti kodinhoitohuoneeseen/apukeittiöön. Kyseessä on pitkulaisen muotoinen tila, minkä keskiosan kohdalla on varaava takka.
Kohteen säilytystilat
Kaksi varastoa ja autotalli.
Sauna
Kyllä
Kiuas
Sähkökiuas
Takka
Varaava takka
Lisätiedot
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Kuntotarkastus tehty 26.6.2023.
Piha
Talo on rakennettu tontin etuosaan ja tasamaalle, minkä jälkeen alkaa loiva, laskeva rinne ja sen jälkeen maaperä muuttuu jälleen tasamaaksi. Puutarha ja varsinainen toiminnallinen piha-alue onkin näin suurelta osaltaan takapihan puolella. Nurmikenttää on, myös puita, pensaita ja istutuksia, muutama marjapensas sekä mm. tuijia. Pihan edestä avoimessa vajassa voi säilyttää vaikkapa kottikärryt ja muut puutarhan hoidossa tarvittavat työkalut.
Muut tilat
Sisäänkäynnissä tuulikaapin jatkeena on n. 5 neliön eteinen. Pintamateriaalit: Toisella puolella eteistä seinässä rohkea kukkatapetti, muilta osin seinät maalattu, lattiassa muovimatto ja katossa rouheinen styrox -levytys. Ruokailutila, keittiön ja olohuoneen välissä. Pintamateriaalit: seinät haltex -levyä, lattiassa muovimatto ja katossa puupanelointi. Kellari: pieni, nk. talouskellarisyvennys sijaitsee oikeassa "siivessä". Autotalli: betoni lattia ja levytetyt seinät, lämmitys sähköpatterilla. Autotallista käynti työtilaan ja sitä kautta sitten pääsee edelleen asuintiloihin.
Taloyhtiö ja kiinteistö
Tontin pinta-ala
2 001 m²
Tontin omistus
Oma
Tontin tyyppi
Tasamaatontti
Tontin myyntityyppi
Koko tontti
Lisätiedot rakennusmateriaaleista
Ulkoseinärakenne: puuranka, eristeenä mineraalivilla. Julkisivupinnoiteet: kuitusementtilevyä (Minerit) ja puupanelointia. Sokkeli: nk. sokkelilevyä.
Rakennusmateriaali
Puu ja kuitusementtilevy ja puupanelointi.
Lämmitysjärjestelmä
Öljy Puu vesikeskuslämmitys. Wc:ssä ja autotallissa sähköpatterit.
Ilmanvaihto
Painovoimainen
Vesijohto
Kunnan vesi.
Viemäröinti
Kunnan viemäri.
Kattotyyppi
Harjakatto
Katon kunto
Hyvä
Katemateriaali
Muototeräskate
Lisätietoa rakennusoikeudesta
Forssan kaupunki/rakennusvalvonta.
Rakennusoikeus e-luku
0.25
Kohteessa on antenni
Kyllä
Kohteesta on energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lisätietoja energiatodistuksesta
Ei lain edell. energiatod. ja siksi energialuokka ei ole tiedossa. Myyjä hankkii sen myöhemmin.
Kiinteistöön kuuluu
Autotalli on samassa rakennuksessa.
Lisätietoja liikenneyhteyksistä
Valtatie 10 n. 3,7 km päässä.
Palvelut
Monitoimikeskus Akvarelliin, lähimpään päiväkotiin, Vesihelmeen ja lähikauppaan kävellen n. 2 km, kauppakeskukset CM ja Prisma n. 2,5 km. Forssan keskustaan n. 3 km ja terveysasema sekä sairaala n. 4 km. Pilvenmäen raviradalle alta kilometri.
Kaavatilanne
Asemakaava
Kaavoitustiedot
Asemakaava, tullut voimaan 5.12.1989. Lisätietoja Forssan kaupunki/kaavoitus.
Kuntotutkimus tehty
26.06.2023
Asbestikartoitus
Ei
Muut rakennukset
Kevytrakenteinen ja edestä avoin pieni ulkovaja n. 10 m².
Tehdyt remontit
Rakennusta on osittain peruskorjattu ja pintaremontoitu vuosien varrella sekä rakennuksen kuntoa on ylläpidetty tavanomaisilla huolto- ja korjaustoimenpiteillä. Vesikatto on uusittu n. 10 vuotta sitten, lämmönsiirtoputkisto n. 5 vuotta sitten (patterit ovat alkuperäisiä). Käyttövesiputkia on uusittu, ajankohta ei tarkalleen tiedossa, arviolta 1990 -luvulla: (vesijohtoputkisto muovia suojaputkessa ja muutamin osin kuparia). Tällöin myös tehty kodinhoitohuoneen puolelle varaava takka ja suljettu olohuoneen avotakka. 2000 -luvun alussa uusittu keittiön ja ruokailutilan ikkunat. v.2004 on katettu veranta laudoitettu ja lasitettu.