Kaukolantie 2

30100, Kallio, Forssa, Tammela
Tupakeittiö, makuuhuone, pesuhuone, sauna, eteinen ja veranta.
58 000 €
65 m²
Kohteen tyyppi
Mökki tai huvila
Rakennusvuosi
1981
Seuraava näyttö
Ei tiedossa
Tontti
Oma
Tätä asuntoa myy Forssan Kiinteistökauppiaat Oy
Sijainti
Asunto
Asuntoesittely
Oli vuodenaika mikä tahansa, niin aina voi mökkeillä – maisemat ja olosuhteet vain vaihtelevat. Millainen mökkeilijä sinä olet? Mikäli kesäaika 2023 meni vielä ilman omaa mökkiä, niin nyt on hyvä aika tehdä asialle jotain. Valtatie 2:n läheisyydessä, ihanasti puuston suojassa, piilossa, sijaitsee tämä komeaa vanhaa käsin veistettyä hirttä oleva 65 m²:n mökki. Hirret ovat alun perin vanhasta aittarakennuksesta ja sittemmin siirretty tänne Lonkeroon – mökki valmistunut v.1981. Pihapiirin jalasmökissä majoitat vierailevat tähdet. Moninainen pihapiiri, mökin sijainti ja lampi tarjoaa jokaiselle jotakin. Täällä viihtyy niin saunatonttu, grillimestari, puutarhailija, lukutoukka, aktiivilomailija kuin uimarikin. Tilaa isolla, peräti 8621 m²:n tontilla riittää. Mikäli pidät retkeilystä, lähistöllä sijaitsee niin Torronsuon kansallispuisto, Saaren kansanpuisto, Liesjärven kansallispuisto kuin Eerikkilän Urheiluopistokin – Patasaaren laavulle n. 3km. Kun jääkaappi kaipaa täydennystä tai jos sataa, sataa ropisee, Forssan palvelut ovat vain n. 11 km päässä ja Tammelan keskustaan on matkaa n. 12 km. Paikka on ihastuttava. Minä tykkään!
Perustiedot
Sijainti
Kaukolantie 2, 30100, Kallio, Forssa, Tammela
Huoneluku
1
Asuinpinta-ala
65 m²
Kokonaispinta-ala
65 m²
Pinta-alan peruste
Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu
Lisätiedot pinta-alasta
Rakennuspiirustusten mukaan mökin kerrosala on 65 m². Ei tarkistusmitattu. Pinta-alat saattavat tämän ikäisissä kohteissa (rekisteröity ennen 1.1.1992) poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi.
Kohteen tyyppi
Mökki tai huvila
Kerros
1
Rakennusvuosi
1981
Lisätietoja rakennusvuodesta
Loma-asunnon rakennuslupa on myönnetty 7/1978 ja loppukatselmus tehty 8/1981. Rakennustietoihin on merkitty vain 65 m² vapaa-ajan asuinrakennus.
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan.
Kohde myydään vuokrattuna
Ei
Hinta ja kustannukset
Velaton hinta
58 000 €
Myyntihinta
58 000 €
Kiinteistövero (€/vuosi)
202 €
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Neliöhinta
892,31 € / m²
Lisätietoja maksusta
Sähkönkulutus: vuosiarvio n. 570 kwh, kun käyttöaika ollut vain kesällä eli n. 5 kk. Jätemaksu ollut ajalla toukokuu - syyskuu yht. n. 70 €. Esitetyt kustannukset perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla pienempiä tai suurempia riippuen lomailijamäärästä, käyttö- ja kulutustottumuksista sekä eri palveluntarjoajista.
Tilat ja materiaalit
Keittiön kuvaus
Tupakeittiö eli keittiö ja olohuone ovat avonaista yhteistilaa, missä on toiminnalliset osionsa niin keittiölle, ruokailulle kuin olohuoneellekin. Keittiö on tehty heti tuulikaapin jälkeen oikealle kulmaukseen. Ylä- ja alakaapistojen lisäksi on kevyt rakenteinen lisälaskutaso sekä tiskipöydällä astianpesualtaat. Varusteina: sähköliesi ja jääkaappipakastin. Lieden vieressä on pieni Harvian kamiina, mikä toimii lämmönlähteenä - toki, voit myös keittää levyllä vaikkapa sumpit perinteiseen tapaan. Tupakeittiön pintamateriaalit: hirsiseinää, pesuhuoneen puolella keittiötä seinässä osa kaakelia, lautalattia sekä valkoiseksi maalattu lautakatto.
Kylpyhuone
Verannalta keskimmäinen ovi johtaa ensin isohkoon pesuhuoneeseen ja siitä sitten saunaan, minkä lauteille mahtuu useampikin saunoja löylyttelemään. Valoa saunaan tuo iso metsänpuoleinen ikkuna. Saunassa on puulämmitteinen kiuas ja samoin pesuhuoneessa vesipata lämpiää puilla. Pintamateriaalit: pesuhuoneessa lattiassa muovimatto, katto paneloitu, seinissä paneelia ja padan puolella kaakelia kera keramiikkataidetaulun. Saunan lattiassa muovimatto, seinät ja katto paneloitu.
Erillinen WC
Kompostoiva puucee sijaitsee ulkorakennuksen yhteydessä.
Makuuhuoneet
Mökin reunimmainen huone on makuuhuone, mille käynti myös verannalta. Pitkulaiseen huoneeseen mahtuu parisängyn lisäksi tarvittaessa vaatekaappikin ja vielä jää tilaa vaikkapa työpisteelle, mikäli mökillä haluaa tehdä etätöitä. Makkariin on vedetty myös tv -antenni. Pintamateriaalit: lautalattia ja katto, seinissä hirsipaneeli. Tätä tilaa lämmitetään tarvittaessa irtopatterein.
Makuuhuoneiden lukumäärä
1
Olohuone
Olohuoneen puolella tupaa on tilaa sohvaryhmälle ja tv-tasolle - nykyisellään siellä on lisäksi ekstrasänkykin. Kolmella eri seinällä olevat ikkunat tuovat valoa ja avaruutta tupaan. Tuulikaapin puoleisella seinällä olohuonetta on luova pintaratkaisu eli persoonallisesti aseteltu puukiekkoja vanerin päälle - samaa puukiekkoilua on myös tuulikaapissa. Ja nuo mökin hirsiseinät ovat vaan niin upeat.
Säilytystilojen kuvaus
Mökin eteisessä on peilillinen liukuovikaapisto.
Kohteen säilytystilat
Ulkovarasto
Sauna
Kyllä
Takka
Kamiina tupakeittiössä
Lisätiedot
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Terassi
Kyllä
Lisätietoja terassista
Verannan edessä on terassialue oleiluun ja ulkoruokailuun.
Ranta
Pihalampi
Lisätietoja rannasta
Lammen keskellä on pieni saari, mihin pääsee kävelysiltaa pitkin ja siellä on pieni uudistusta kaipaava huvimaja. Laiturin päässä on n. 1,5 metriä syvää. Takaosa lampea eli valtatien puoleinen osa on matalaa. Lampea ruopattu v. 2020 ja laituri uusittu v. 2023.
Kauppaan ei kuulu
Polttopuut eivät kuulu kauppaan
Taloyhtiö ja kiinteistö
Tontin pinta-ala
8 621 m²
Tontin omistus
Oma
Tontin tyyppi
Tasamaatontti
Tontin myyntityyppi
Koko tontti
Tontin tiedot
Pihamaalla on nurmikkoa, erilaisia istutuksia ja pensaita, maasto pääosin tasamaata. Luonnonlampeen päin on pihasta loivaa laskua ja samoin mökin takana olevaan metsikköön maasto nousee hieman. Tontilla on runsaanlaisesti puustoa eli ns. kotitarvepuut saa ihan omalta tontilta. Piha-alue on myös valaistu.
Lisätiedot rakennusmateriaaleista
Käsinveistetty hirsikehikko on alunperin ollut vanha aittarakennus, mikä sitten siirretty kiinteistölle ja tehty loma-asunnoksi.
Rakennusmateriaali
Hirsi
Lämmitysjärjestelmä
Puu
Ilmanvaihto
Painovoimainen
Vesijohto
Ei
Viemäröinti
Imeytyskaivo
Lisätietoja viemäristä
Pesuhuoneesta ja keittiön altaista on ns. harmaat vedet johdettu imeytyskaivoon, minkä jälkeen imeytyy maahan.
Kattotyyppi
Harjakatto
Katon kunto
Hyvä
Katemateriaali
Pelti
Kohteessa on antenni
Kyllä
Kohteesta on energiatodistus
Kohteella ei energiatodistuslain nojalla tarvitse olla energiatodistusta
Lisätietoja liikenneyhteyksistä
Helsinkin ja Tampereelle n. 110 km, Hämeenlinna n. 60 km, Turku n. 96 km, Loimaa n. 45 km.
Tie perille
Kyllä
Paikallistiedot
Saaren kansanpuisto n. 10 km, Eerikkilän urheiluopisto n. 10 km, Liesjärven kansallispuisto n. 16 km ja Torronsuon kansallispuiston alue rajoittuu lähes toiselle puolelle valtatie 2:ta. Ruostejärven uimarantaan n. 8 km, Letkun uimaranta n. 7 km, Patasaaren laavulle Pyhäjärven etelärannalle n. 3 km.
Palvelut
Forssan palvelut n. 11 km ja Tammelaan n. 12 km.
Kaavatilanne
Kaavoittamaton
Kaavoitustiedot
Alueella on vireillä Kallio-Riihivalkama-Ruostejärvi -osayleiskaava. Ehdotusvaiheen kaavakartta löytyy netistä : https://www.tammela.fi/sites/default/files/ehdotusvaiheen-kaavakartta-22.12.2017.pdf Tähän kiinteistöön kohdistuisi tuon ehdotuksen mukaan kaavamerkintä AT eli kyläalue: AT-merkinnät osoittavat kylämäisen asumisen alueet, joissa asuminen ja maatalouselinkeino lomittuvat toisiinsa. Alueelle voi sijoittua asumista ja maatalouselinkeinoa harjoittavaa toimintaa sekä muuta ympäristöön sopivaa elinkeinotoimintaa. Lisätietoja Tammelan kunta/kaavoitus.
Asbestikartoitus
Ei
Muut rakennukset
Jalasmökki n. 18 m², mikä jakautuu oleskelutilaan sekä nukkumatilaan, hyvin mahtuu ihan parisänky. Jalasmökki on sähköistetty ja virta vedetään erikseen roikalla. Lisäksi pihassa on kevytrakenteinen varastorakennus n. 14 m² missä varaston lisäksi se perinteinen puucee ja takana jatko-osana vielä pieni vaja n. 6 m².
Tehdyt remontit
Mökissä Ruukin peltikatto, mikä uusittu v. 2022. Jalasmökin katto ja rännit uusittu sekä maalattu ulkoa.