Karkauslammintie 25

31350, Liesjärvi, Tammela
Keittiö, olohuone, pukuhuone/wc, sauna ja 2 x terassi.
105 000 €
52 m²
Kohteen tyyppi
Mökki tai huvila
Rakennusvuosi
1968
Seuraava näyttö
Ei tiedossa
Tontti
Oma
Tätä asuntoa myy Forssan Kiinteistökauppiaat Oy
Sijainti
Asunto
Asuntoesittely
Sijainti, sijainti ja vielä kerran sijainti! Tämä lomapaikka on kyllä retkeilijän unelma, nimittäin mökki sijaitsee aivan Liesjärven kansallispuiston kupeessa, Karkauslammin rannalla, 3110 m² tontilla. V. 1968 valmistuneessa n. 52 m²:n mökissä keittiö ja olohuone muodostavat avaran yhteistilan. Katetulta terassilta on erillinen sisäänkäynti pukuhuoneeseen ja saunaan. Mökkiluksusta tarjoaa sisävessa sekä saunan suihku ja keittiön käytännöllisyys. Eli sähköliittymän lisäksi täällä on myös Liesjärven Vesi Oy:n vesi- ja viemäriliittymät. Mökin kahdelta terassilta avautuvat näkymät sekä Karkauslammin, että Liesjärven Soukkajärven suuntaan, voit valita millä terassilla istut iltaa tai kuuntelet luontoa katsellen järvelle. Pihan nukkuma-aitassa majoitat perheen jälkikasvun tai retkivieraat. Rannan rinteessä on vielä erillinen ulkorakennus, missä varastotilaa vaikka sup-laudoille ja maastopyörille. Joko mainitsin, että n. 14 km päässä on Saaren kansanpuisto sekä n. 18 km päässä Torronsuon kansallispuisto. Onko tämä se paikka, missä sinä aloitat omien kesämuistojesi luomisen?
Perustiedot
Sijainti
Karkauslammintie 25, 31350, Liesjärvi, Tammela
Huoneluku
1
Asuinpinta-ala
52 m²
Kokonaispinta-ala
52 m²
Pinta-alan peruste
Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu
Lisätiedot pinta-alasta
Rakennustiedon mukaan mökin kerrosala on 44 m², rakennuspiirustuksen mukaan mökki on ulkomitoin n. 52 m². Ei tarkistusmitattu. Pinta-alat saattavat tämän ikäisissä kohteissa (rekisteröity ennen 1.1.1992) poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi.
Kohteen tyyppi
Mökki tai huvila
Kerros
1
Rakennusvuosi
1968
Lisätietoja rakennusvuodesta
Rakennuslupa on haettu v. 1966 ja rakennustiedon mukaan valmistuspäiväksi on merkitty 1.1.1968.
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan
Kohde myydään vuokrattuna
Ei
Hinta ja kustannukset
Velaton hinta
105 000 €
Myyntihinta
105 000 €
Kokonaissähkön kulutustiedot
6188 kWh / vuosi
Kiinteistövero (€/vuosi)
188 €
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Neliöhinta
2 019,23 € / m²
Lisätietoja maksusta
Sähkön vuosikulutusarvio 6188 kWh on ajalta ennen ilmalämpöpumppua. Vesi- ja jätevesimaksut: https://www.tammela.fi/asuminen-ja-ymparisto/vesihuolto https://www.tammela.fi/asuminen-ja-ymparisto/vesihuolto/ muut-vesihuoltolaitokset
Tilat ja materiaalit
Keittiön kuvaus
Näkymä keittiön ikkunasta avautuu maisemiltaan Soukkajärven puolelle. Keittiöstä pääsee näppärästi suoraan takaterassille, mikäli haluat nauttia siellä iltapäiväteen tai istua iltaa. Vaaleansävyinen keittiö on jossain kohtaa vuosien varrella saanut nykyaikaisemmat kalusteet ja keittiössä on hyvin tilaa neljän hengen ruokailuryhmälle. Keittiö ja olohuone muodostavat avaran ja valoisan yhteistilan. Varusteina: jääkaappi ja keraaminen liesi. Pintamateriaalit: lattiassa on muovimatto, seinät ja katto ovat puupaneelia.
Kylpyhuone
Karkauslammin puoleiselta terassilta on käynti pukuhuoneeseen, minkä takaosassa on suihkuverholla erotettu tila sisäwc:lle kera käsienpesualtaan. Tuo jos jokin tuo mökkielämään luksusta. Pukuhuoneen puolelle on seinään asennettu Jäspi lämminvesivaraaja. Pukuhuoneesta on käynti myös saunan puolelle, missä löylyt tarjoaa puulämmitteinen kiuas. Saunassa on myös käsisuihku eli ei tarvitse peseytyä perinteiseen tapaan, mikäli ei nyt välttämättä halua niin tehdä. Näitä tiloja pidetty lämpimänä irtopatterein. Pukuhuoneen materiaalit: lattiassa on muovimatto, seinät ja katto valkoiseksi maalattua paneelia. Sauna: lattia on laatoitettu, seinät ja katto paneloidut.
Olohuone
Karkauslammin puoleiselta terassilta on suoraan käynti olohuoneeseen, mikä on toiminnallisesti jaettu pieneen eteisosaan, makuuhuoneeseen ja oleskelutilaan - hyvin mahtuu niin sänky kuin sohvakin. Keittiö ja olohuone muodostavat avaran yhteistilan ja tunnelman luontiin löytyy takkasydämellä varustettu takka. Pintamateriaalit: lattiassa on muovimatto ja seinät sekä katto paneelia.
Kohteen säilytystilat
Kylmä ulkovarasto
Sauna
Kyllä
Takka
Takka
Lisätiedot
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Mökki on ikäisekseen sekä ulkoa että sisältä siistissä kunnossa, paikoista on pidetty huolta.
Terassi
Kyllä
Lisätietoja terassista
Mökin molemmilla puolilla on terassit. Keittiön puoleinen terassi on avoterassi ja sieltä näkymät etelään Soukkajärven puolelle. Olohuoneen puoleinen terassi on katton alla ja sieltä näkymät pohjoiseen Karkauslammin puolelle. Tämä terassi kaipaa kunnostusta.
Ranta
Oma ranta
Lisätietoja rannasta
Karkauslammin rantaviivaa on kiinteistön kohdalla n. 49 metriä. Rantaan on laitettu laituri ja rantaa on ruopattu v. 1991. Karkauslammin pinta-ala on n. 5,7 hehtaaria ja sen pituus on 400 metriä ja levys 230 metriä. Järven rantaviiva on n. 1 km:n pituinen ja se on pääosin moreenipohjaista metsämaastoa. Järvi on matalahko. https://fi.wikipedia.org/wiki/Karkauslammi
Vesistön nimi
Karkauslammi
Taloyhtiö ja kiinteistö
Tontin pinta-ala
3 110 m²
Tontin omistus
Oma
Tontin tyyppi
Rantatontti
Tontin myyntityyppi
Koko tontti
Tontin tiedot
Tämä luonnonvarainen ja metsäinen kiinteistö sijaitsee Karkauslammin ja Soukkajärven välisellä harjulla, Karkauslammin rannan puolella. Kyseessä on rinnetontti (hiekkaharju), minne mökki on rakennettu tontin korkeimmalle kohdalle. Mökin edestä rantaanpäin rinne on jyrkähköä, myös tiehaaran puolelle tontti laskee jonkin verran.
Rakennusmateriaali
Puurunko/lautaverhous.
Lämmitysjärjestelmä
Sähkö Kustannukset: 6188 kWh / vuosi Ilmalämpöpumppu Puu
Ilmanvaihto
Painovoimainen
Vesijohto
Liesjärven Vesi Oy:n vesi v. 2013
Viemäröinti
Liesjärven Vesi Oy:n viemäri v. 2013
Kattotyyppi
Harjakatto
Katon kunto
Mökin peltikaton kunto tarkistettu 8/2022 ja tehty korjaukset.
Katemateriaali
Pelti
Lisätietoa rakennusoikeudesta
Tammelan kunta rakennusvalvonta. https://www.forssa.fi/asuminen-ja-ymparisto/ tekniset-palvelut/rakennusvalvonta/
Kohteessa on antenni
Kyllä
Kohteesta on energiatodistus
Kohteella ei energiatodistuslain nojalla tarvitse olla energiatodistusta
Tie perille
Kyllä
Paikallistiedot
Liesjärven kansallispuiston alue melkein vieressä. Kyyneränharjulle n. 5 km, Eerikkilän Urheiluopistolle n. 12 km, Torronsuon kansallispuistoon n. 18 km ja Saaren kansanpuistoon n. 14 km ja Räyskälän Ilmailukeskukseen n. 20 km.
Palvelut
Tammelan keskustaan n. 20 km. Forssaan n. 30 km. Ruokapaikkoja mm. Keppana Kellari n. 4,5 km ja Kievarin Kirnu n. 5 km.
Kaavatilanne
Yleiskaava
Kaavoitustiedot
Tammela, Liesjärven osayleiskaava, päivätty 2.12.2008. Kaava sekä kaavamääräykset löytyvät netistä: https://www.tammela.fi/sites/default/files/ dokumentit/kaavat/liesjarvi-yleiskaava_021208.pdf Tähän kiinteistöön kohdistuu kaavamerkintä AP-1: pientalovaltainen asuntoalue - ympärivuotuiseen asumiseen muutettava alue, mikä on tarkoitettu erillispientaloille. Alueelle saa sijoittaa myös asumiselle tarpeellisia lähipalveluita ja sellaisia pienimuotoisia työtiloja, joista ei aiheudu melua, raskasta liikennettä, ilman pilaantumista tai näihin verrattavia ympäristöhaittoja. Alueella olevat nykyiset loma-asutustontit voidaan muuttaa ympärivuotuiseen asumiseen, mikäli tontin koko on vähintään 2000 m² sekä tontti liittyy kunnalliseen vesijohto- ja viemäriverkostoon. Yhden tontin maksimirakennusoikeus sisältäen olemassa olevan rakentamisen on 250 ke-m². Lisätietoja Tammelan kunta/kaavoitus.
Asbestikartoitus
Ei
Lisätietoa muista rakennuksista
Karkauslammin puolella on erillinen ulkorakennus (puurunko/lautaverhous), missä varastotilaa sekä puucee. Ulkorakennus ulkomitoin n. 22 m². Puuceessä on eko-makki vessa. Liesjärven puolella pihaa on kevythirsinen Honkarakenteen nukkuma-aitta (katto huopakatteella), missä kaksi omilla sisäänkäynneillä olevaa makkaria. Ulkomitoin n. 12,5 m² ja rakennettu v. 1992. Molemmissa ulkorakennuksissa on sähköt.
Tehdyt remontit
Sähköjä uusittu v. 2008: uusi mittaritaulu ja sulakekoko muutettu 3 x 25A. Mökkiin tuotu Liesjärven Vesi Oy:n vesi ja viemäröinti v. 2013 - laitettu sisäwc ja käsienpesuallas pukuhuoneen takaosaan sekä saunan puolelle vesipiste suihkulla. Vesivaraaja uusittu 5/2021 - Jäspi 60L. Nordcel ilmalämpöpumppu asennettu 11/2022. Pukuhuone/wc tilaan lisätty pistorasioita. Olohuoneen järven puoleinen ulkolasipinta on myös uusittu. Nuohous tehty viimeksi 5/2021.