Apajantie 24

20960, Satava, Turku
Oh+k+rt+4mh+2ph+s/ph+3wc+pukuh/vierash/apuk/khh+aula+parvi
570 000 €
213 m²
Kohteen tyyppi
Omakotitalo
Seuraava näyttö
Ei tiedossa
Tontti
Oma
Tätä asuntoa myy Kaisa Hamido, Kiinteistönvälittäjä, Arkkitehti SAFA
Kiinteistönvälitys Näytönpaikka Oy
Sijainti
Asunto
Asuntoesittely
Hyvä arkkitehtuuri on ajatonta, se paranee vanhetessaan. Tämä talo puutarhoineen on malliesimerkki onnistuneesta ja kokonaisvaltaisesta suunnittelusta. Askelkivetykset, kivimuurit ja tasanteet ovat asettuneet paikoilleen. Kaikki on juuri niin kuin pitääkin olla. Maastoa mukaileva arkkitehti Hannu Tenhon suunnittelema portaittain nouseva rakennus on valmistunut 1992, olohuonelaajennus kymmenen vuotta myöhemmin. Rakennusmassat on istutettu ympäristöön kalliota räjäyttämättä. Tontin korkeuserot on hyödynnetty taitavasti sekä tilojen että avautuvien näköalojen kannalta. Sisätila kohtaa ulkotilan kauniisti. Suunnitteluun käytetty aika näkyy ja tuntuu, puhutaan kokonaistaideteoksesta.  Tilajako on taidokas, on sekä yksityisyyttä että ilmavuutta. Sisääntulokerroksessa on kolme makuuhuonetta ja näitä palveleva yhteistila, sekä yksi rakennuksen kolmesta wc-kylpytilasta. Ylemmässä kerroksessa on vanhempien makuuhuone omine wc-/kylpyhuoneineen sekä tuuletusparveke. Korkeassa avoimessa tilassa on parvi, joka toimii kotitoimistona. Rakennusmassan toiseen päähän, kalliolinjaa nousten, sijoittuvat sauna ja pesuhuone, sekä kodinhoitohuone. Keskelle jää avokeittiö ja ruokailutila, joiden kanssa samaan tasoon asettuu olohuone. Maisemaikkunanurkkaus kurottautuu yli ja ohi kallion. Istutaan ilmassa, mieli on korkealla. Yläpihan tasolle päästään toiselta puolen olohuonetta, jossa pariovirivistö kutsuu kohti isoa terassia.   Talolle on vaikea löytää vertailukohtaa, eikä tarvitsekaan, sillä toista samanlaista ei ole. Sisustuksen yksityiskohdat ja värit ovat tarkoin harkittuja ja laadukkaista materiaaleista toteutettuja. Terästä, lämmintä puuta ja lasia, paljon kiintokalusteita. Ulkoseinät ovat pääosin rapattua siporexia ja maalattua puuta, sekä laajoja lasipintoja. Autokatos kahdelle autolle ja varasto/verstastilat ovat omassa erillisessä rakennuksessaan. Kulku talousrakennuksesta päärakennukseen on sidottu hienoksi kokonaisuudeksi taidokkaiden kivetysten, luonnonkivimuurien, vesialtaiden ja pergoloiden välityksellä. Huikea puutarha luonnosta virtaavalla vedellä kruunaa kokonaisuuden.  Tällaista suunnittelua on vaikea saada edes rahalla. Nyt on mahdollisuus saada kaikki tämä ja vielä enemmän: maalaisidylli meren läheisyydessä. Mukana oikeus venevalkamaan. Lähellä Satavan Venepalvelu Oy, jonne saa laituripaikan isommallekin purje-/ moottoriveneelle.   Valmis kokonaisuus kohtuuttoman edullisesti. Kuntotakastusraportti laadittu 31.7.2023. Ota rohkeasti yhteyttä. Kaisa 0400 363646 Anneli 0400 782644
Perustiedot
Sijainti
Apajantie 24, 20960, Satava, Turku
Huoneluku
5
Asuinpinta-ala
213 m²
Muu pinta-ala
35 m²
Kokonaispinta-ala
248 m²
Pinta-alan peruste
Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu
Lisätiedot pinta-alasta
Muut tilat koostuvat piharakennuksesta. Piharakennuksen huoneistoala 35 m², kerrosala 43 k-m². Asuinrakennuksen huoneistoala 213 m2 + parvi 14m2. Asuinrakennuksen kerrosala 267 k-m2 Kokonaiskerrosala asuinrakennus + piharakennus 310 k-m2
Kohteen tyyppi
Omakotitalo
Lisätietoja rakennusvuodesta
Asuinrakennus käyttöönottotarkastettu 1992 ja lopputarkastettu 2021. Olohuone-laajennus 1999. Piharakennus valmistunut 1995. Asuinrakennuksen kokonaispinta-ala 267 k-m²(kerrosala). Asuinrakennuksen huoneistoala 213m2 + parvi 14m2. Piharakennuksen kerrosala 43 k-m² (lämmin ja kylmä varasto + ansari). Piharakennksen huoneistoala 35m2.
Käyttöönottovuosi
1992
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan
Kohde myydään vuokrattuna
Ei
Hinta ja kustannukset
Myyntihinta
570 000 €
Kokonaissähkön kulutustiedot
30440 kWh / vuosi
Tiemaksut (€/vuosi)
85 €
Kiinteistövero (€/vuosi)
817 €
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Neliöhinta
2 676,06 € / m²
Lisätietoja maksusta
Sähkönkulutus vuonna 2022 ollut 36 600 kwh. Keskimääräinen kustannus per kk v.2022 on epäluotettava tieto sähkönhinnan suuresta vaihtelusta johtuen. V.2021 keskimääräinen kustannus 340 €/kk, n. 35000 kWh/v, sisältäen lämmityksen, lämpimän käyttöveden ja taloussähkön. Sähkökuluista lämmityksen osuus n. 250 €/kk (huom.v.2021). Umpitankin tyhjennys n. 200€/krt (tyhjennys käytön mukaan 2-5 krt/v). Vesi kulutuksen mukaan (ei jätevesimaksua ). Jätesäiliön tyhjennys n.10€/krt. Huom.asuintaloon asennettu syksyn 2022 aikana 2kpl ilmalämpöpumppuja. Tarkemmat tiedot pumpuista ja niiden asennuksesta saa välittäjältä. Pumppujen kustannushyöty vielä kokematta, asennus marraskuu 2022.
Kotivakuutus
Tilat ja materiaalit
Keittiön kuvaus
Integroitu jääkaappi, integroitu pakastin, kaasu-/sähköliesi, liesituuletin, erillisuuni, integroitu astianpesukone, kiinteät valaisimet. Lattia luonnonkumimattoa. Huomaa lieden korkeus. Mahdollistaa ruoanlaiton ergonomisessa asennossa.
Kylpyhuone
Makuuhuoneiden yhteydessä omat kylpyhuoneet 2 kpl. Varustuksena lattialämmitys, peilikaapit, kiinteät valaisimet, kylpyhuonekaapisto, yläkerran pesuhuoneessa kuivauspatteri. Lattiat laattaa, seinät kaakeloitu. Saunaosaston kylpyhuone on remontoitu 2010. Upea, tumma laatoitus kauttaaltaan. 2 suihkua, lattialämmitys.
WC Lukumäärä
3
Erillinen WC
Saunaosaston vieressä 1 wc, lattia luonnonkumimattoa. Makuuhuoneiden yhteydessä wc:t 2 kpl. Näissä lattialämmitys, bidee-suihku, allas ja peili.
Makuuhuoneet
Yläkerran makuuhuone on korkeaa tilaa, isot ikkunat, tuuletusparveke, pesutila ja wc. Säilytykseen siirrettävät kaappimoduulit. Lattia linoleumia. Alakerrassa 3 makuuhuonetta ja oleskelutila. Liukuovet, lattia luonnonkumimattoa. Tarpeen mukaan väliseiniä voi poistaakin.
Makuuhuoneiden lukumäärä
4
Olohuone
Varaava takka. Lattia Merbau täyspuulankkulattiaa, huoneen ylätaso laattaa. Ikkunoissa sähkötoimiset markiisit. Ylätasanteelta 3 pariovea avautuu pergolaan. Pergolan purjekatos suojaa sateelta ja liialliselta auringolta. Huikeat kallioiset metsämaisemat!
Kodinhoitohuone
Pesukoneliitäntä, pesuallas, lattialämmitys, pyykkikaapit, pöytätaso, keskuspölyimuri (eteisen kaapissa). Kodinhoitohuone sijaitsee pukuhuoneen seinämän takana. Lattia luonnonkumimattoa. Kulku suoraan ulos.
Säilytystilojen kuvaus
Piharakennuksessa runsaasti erilaista varastotilaa. Makuuhuoneissa kaapistot, eteisessä liukuovellista kaappitilaa.
Sauna
Kyllä
Saunan kuvaus
Muotolauteet, puukiuas, ikkuna. Sauna remontoitu 2010. Tumma, tunnelmallinen tila rentoon saunomiseen.
Takka
Varaava takka
Lisätiedot
Asunnon kunto
Hyvä
Ranta
Oikeus vesialueisiin
Lisätietoja rannasta
Venevalkamaoikeus 853-479-1-221. Venevalkamassa laituri. Matkaa venevalkamalle noin 300 m. Oikeus yhteisiin vesialueisiin 853-479-876-1.
Vesistön nimi
Meri
Muut tilat
Parvella (14m2) työpiste vaikka kahdelle henkilölle. Saunaosaston pukuhuone toimii tarvittaessa myös vierashuoneena tai keittiön aputilana. Alakerrassa on myös kuraeteinen omalla sisäänkäynnillä sekä kuivauspatterilla.
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kaapistot, sälekaihtimet/rullaverhot, keskuspölyimuri, kiinteät valaisimet, lämminvesivaraajat (2kpl n. 300 l varaajia), olohuoneen ikkunoiden sähkökäyttöiset markiisit.
Taloyhtiö ja kiinteistö
Tontin pinta-ala
5 000 m²
Tontin omistus
Oma
Tontin tyyppi
Rinnetontti
Tontin myyntityyppi
Koko tontti
Lisätiedot rakennusmateriaaleista
Seinärakenne: Siporex/puu. Välipohja: Betoni. Yläpohja: Puu. Eristeet: Mineraali /selluvilla. Ulkoseinärakenteet lämpöeristävää Siporex-harkkoa.
Rakennusmateriaali
Siporex/puu
Lämmitysjärjestelmä
Sähkö Tyyppi: Osittain varaava lattialämmitys, sähköpatterit Kustannukset: 30440 kWh / vuosi Ilmalämpöpumppu
Ilmanvaihto
Koneellinen poisto
Vesijohto
Kunnan
Viemäröinti
Saostuskaivo, umpisäiliö
Kattotyyppi
Pulpettikatto
Katon kunto
Hyvä
Katemateriaali
konesaumattu pelti
Kohteesta on energiatodistus
Kyllä
Tie perille
Kyllä
Kaavoitustiedot
Kaavatilanne: yleiskaava ei ole vielä lainvoimainen, ks. https://www.turku.fi/Satava-Kakskerran-osayleiskaavaTurun kaupunki
Kuntotutkimus tehty
31.07.2023
Rakennusvaihe
Valmis
Asbestikartoitus
Ei
Tehdyt remontit
Asuinrakennus käyttöönottotarkastettu 1992 ja lopputarkastettu 2021. Olohuone-laajennus 1999. Piharakennus valmistunut 1995. Sauna ja kylpyhuone on remontoitu 2010. Asuinrakennukseen asennettu Ilmalämpöpumput 2kpl syksyllä 2022. Ilmalämpöpumppujen hyöty ei näy vielä v.2022 kulutustiedoissa. Ilmalämpöpumput olleet käytössä marraskuun lopulta 2022 alkaen.